3 Mart 2014 Pazartesi

Sekerse Tehlike...

Garaj.org'dan sevgili Aslı Serindağ yazdı. Sekerse Tehlike...


http://www.garaj.org/haber/31087/sekerse-tehlikeyi-taniyor-muyuz

Sekerse Tehlike; vokalde Yasin Parlak, vokal ve ritim gitarda Evren Güner, klavyede Onur Yıldırım, bas gitarda Burak Cemal Küçükali, solo gitarda Ulaş Şenyurt ve davulda Gökhan İvgen’den oluşan Kadıköy’ün alternatif gruplarından. 2009’dan bu yana çalışmalarını sürdürüyorlar. Son 2 yıldır kendilerini sahnede daha sık görmeye başladık. Onlar için alternatif rock ve protest müzikle birleştirilmiş spoken word’un en basarili örneklerinden biri diyebiliriz.

Geçtiğimiz akşam KadıköySahne’de canlı performanslarını izledik. Kesinlikle canlı izlemeniz ve dinlemeniz gereken bir grup. Şarkılarında istediklerini veriyorlar ama sahnede izleyince sözleriyle tavırlarının birleşimi daha tatmin edici bir hâl alıyor. “Neden Sekerse Tehlike?” diye soracak olursanız onların cevabi şöyle:

“Çünkü dayatılan ve diretilen; tüketim endeksli, apolitize , çevre düşmanı, şiddet fetişisti postmodern yaşama karşı duyulan iç bulantısını gidermek için, derdini anlatmak ve bu anlatının karşılığını bulmak bir olasılıkdır”.


Kendilerini sahnede daha sık görmek istediğimizi söyleyerek, eğer hâlâ dinlemediyseniz şarkı sözlerine dikkatinizi çekerek, birkaç parçalarına kulak verelim diyorum. Canlı izlemek istersenizGaRaJanda'dan konserlerini takip edebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder